PROVA TOE-GA

 

Vill du att dina fötter ska må bättre? Vill du öka ledernas rörlighet i dina fötter och styrkan i dina tår?

Våra fötter ska bära oss genom hela livet. Vi har receptorer i foten som ska ge hjärnan information om hur vi står och rör oss på ett naturligt sätt. Genom att återkoppla hjärnan med fötterna kan du få tillbaka kontrollen över dina flinka fötter. Att åter lära sig använda sina fötter är lätt och kan ge mer välmående i kroppen än bara starka fötter.

Låt oss introducera dig till den fantastiskt berikande världen av Toe Yoga eller Toega.

Varför ska du lära dig använda dina fötter igen?

Skoanpassade fötter eller fotanpassade skor..?

Det finns en enkel förklaring. I dag går de flesta i trånga, hårda och uppbyggda skor vilket har en negativ inverkan på din fothälsa, speciellt om du började gå i traditionella skor redan från tidig ålder när dina fötter var mjuka och formades lätt.  Informationen från fötterna till hjärnan stängs på det sättet av och musklerna i fötterna slutar arbeta, kroppen kommer till följd av det ha svårare för att röra sig på ett naturligt och smärtfritt sätt.

Hur svaga fötter kan påverka oss:

  • Plattfot
  • Smärta knän, höfter
  • Nedsatt  koordination i rygg
  • Nedsatt balans
  • Hälsporre
  • Mortons tå

Förmodligen kan listan göras lång……..

Över tid anpassar sig dina fötter efter skor som hindrar dina fötter från att röra sig och det kan ge en negativ inverkan på resten av kroppen i muskler, ligament och ben vilket i sin tur påverkar dina leder som ska ge dig en rörlig kropp. Vi har glömt hur vi rör oss men det finns hopp

Det finns relativt enkla rörelser du kan göra dagligen som kan göra stor skillnad.

Det första steget till bra, hälsosam rörlighet ska starta i dina fötter och tår.

 

 Ring/maila Sofia om ni är intresserade !!!