SOFIA BARKEVALL

 
 
 

Sofia Barkevall, Osteopat D.O. BSc

Vanliga besvär att söka behandling för hos en osteopat är smärta och nedsatt funktion i rörelseapparaten:

-tex rygg, nacke, höft, knä

-huvudvärk: stressrelaterad eller efter trauma tex: bilolycka, hjärnskakning, fall mot svanskotan

-idrottsskador, både akuta och mer långvariga

-stress

-mensvärk

-smärta vid graviditet och efter förlossning

Osteopati är en manuell behandlingsform som utgår från kroppen som en helhet. Inom osteopatin anser man att struktur och funktion har ett samband och att det är viktigt att få med alla aspekter av hälsa för att stötta kroppens självläkande process.

Som osteopat försöker jag skapa mig en så komplett bild av ditt hälsotillstånd som möjligt. Vid behandlingstillfället gör jag en omfattande hållnings- och rörelseanalys där jag även gör neurologisk-, ortopedisk-, och systemisk undersökning samt specifik palpation.

Jag är i grunden utbildad Danspedagog på DOCH i Stockholm 2002 och utbildad Medicinsk massageterapeut på Axelsons 2012. År 2019 tog jag examen från Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg och har en Bachelor i Osteopati.

Som osteopat är jag nyfiken och gillar detektivarbetet som krävs för att försöka hjälpa kroppen läka på bästa sätt. Jag letar efter grunden till din smärta där allt från biomekaniska förändringar i leder, muskler och bindväv till stressnivå kan ha stor betydelse. 

Behandlingen sker efter dina individuella förutsättningar, Jag tycker det är viktigt att kommunicera och att du som patient känner dig väl omhändertagen. Tillsammans kommer vi fram till en behandlingsplan för dig.